Térnyerő ötletek 2.
2015. március 05. írta: OhMyMom

Térnyerő ötletek 2.

Voltak ugye a kis méretű szobák gondjai, hogy így meg úgy nehéz bennük helyet teremteni. És a hatalmas, 20-25 m2-es szobák? Régi típusú kockaházaknál az a baj, hogy van bennük általában 2 vagy 3 óriási szoba, aztán csókolom, így ennek a 2-3 térnek kell ellátnia mindenféle funkciót: háló, nappali, dolgozó, játszós, olvasós, itt írja apa-anya a disszertációt, miközben a gyerek az ovis cimbikkel szaladgál föl-le, a kutya ugatja őket, itt készül a dohányzó asztalon az 5000 darabos puzzle kép és a locsolókat is ide kell leültetni valahova, ha elmondták, amit előző este tanultak a vicceshusvetimondokak.hu-ról. Szóval semmi se jó, se a több pici szoba, se a kevés, de tágas nagy tér. Mindkét esetben jól jöhet még 1-2 térnyerő apró ötlet.

Van néhány imádott családi fotód, de tulajdonképpen sehol nincs hely nekik, vagy olyan őrülten nagyon nem akarod magad nézegetni pl. a hálóban minden egyes nap reggel-este? ( Főleg, mert sokkal vékonyabb voltál, jobban állt az a frizura, és bárcsak meglenne még az a pulcsid...) Na akkor fogd a kalapácsot, egy marék szöget, vidd a lépcsőfeljáróba a kedvenc képeiteket!

untitled_1.jpg

Jól mutatnak a gardrób szekrény tetején a fonott kosarak, passzolnak modern és klasszikus stílusú bútorokhoz is. Azért arra ügyeljünk, hogy ha nyitott tetejű kosarat teszünk fel, minden csupa por  meg pókháló lesz benne, praktikusabb tetővel rendelkező kosarat/dobozt tenni oda. És mivel magasra kerül, ne melltartókat és alsógatyákat tároljunk benne, hanem ugye a hülye drága karácsonyi asztalterítőket, dísztárgyakat például, amiket egész évben szánakozva kerülgetünk, majd december közepén kincsként kotorászunk elő.

ikea-small-bedroom-decorating-ideas-7.jpg

Az előszobákról szóló bejegyzésben említettem már ezt, de újra megpendítem, mert nekem nagyon megtetszett ez az ötlet. Viszonylag olcsón lehet beszerezni ilyen ruhaállványt, totál olcsón tudsz venni akril festéksprayt hobbiboltban (Printker, 1300 Ft 200 ml. Ebből a mennyiségből az egész utcád minden házában található csúnya ezüst színű ruhaállványát le tudod fújni), amivel megbolondíthatod ezt az amúgy nem túl szép látványt nyújtó állványt. Így fehéren is egész más képet mutat, de el tudom képzelni türkizben, vidám sárgában, stb. Nemcsak előszobába jó ötlet. Annak is hasznos lehet, akit kiver  hideg verejték arra a gondolatra, hogy böszme ruhásszekrényekkel vágja tönkre a hálószobája összképét.

fb_20150226_12_26_43_saved_picture.jpg

Tágas szobában a legkézenfekvőbb ötlet természetesen a funkciók szétválasztására a térelválasztás. Ha nincs pénz hirtelen gipszkarton falat emelni a szobába:

room-divider-curtain.jpg

terelvalaszto1-225x300.jpg

Anikó barátnőmék a tetőteres házukban nagyon jó funkciót adtak a lépcsőfeljáróban annak a résznek, ahova felérkezik az ember, mielőtt tovább indulna a szobák felé a folyosón. A szokványosnál tágasabb ott a hely, és van egy sok-sok fényt adó, nagyon jó helyre rakott ablak is, szóval rimánkodott az a pár m2, hogy csináljanak vele valamit. Magas világos könyvespolcokat raktak oda, amik nem fogják el a fényt, nem akadályoznak az elhaladásban, az alsó szintről pedig nagyon szép látvány ez a könyvfal. (Képem nincs hozzá, sajnos.)

Ilyesmi paravánnal  nemcsak kitűnően leválaszthatunk magunknak egy dolgozósarkot a nappaliból/hálóból, a cetliző típusoknak valóságos kánaán ez a parafa felület.

untitled_1_1.jpg

Azt hiszem, leszögezhetjük, hogy abszolút nem higiénikus a wc-n haladni a Háború és békében, de ha már az Al Bundy stílus hódít, és nagyon szűk a hely a wc-ben:

f_rd_szoba_92.jpg


A bónusz: Nem elég, hogy van családi házad szép nagy terasszal, még hintaágyat is akarsz, de utálnál egész nyáron ki-befutkozni a bele való párnákkal a kertből a zivatarok miatt ? Akkor tedd ezt:

000_1.jpg

süti beállítások módosítása