Doktor Padló
2015. február 14. írta: OhMyMom

Doktor Padló

A Ház hideg- és melegburkolataival kapcsolatban jó lehet szem előtt tartani egy olyan szabályt, hogy ne legyen minden helyiség mással burkolva. Nagyon felaprózza a teret, különösen összenyitott/összenyitható szobák esetében.Nyújtja, tágítja a szobákat viszont,ha ugyanazzal a típusú parkettával/hajópadlóval/laminált padlóval vannak lerakva.

Itt egy példa a különböző burkolatok szerencsétlen felhasználására (hideg-, melegburkolat vegyesen, egy- és többszínű, geometriai formás, ráadásul a színskála két végpontjáról válogatva) ez annak a kecskéstelepi háznak a hirdetéséből való,ami jó ideig a kedvencem volt.
kecskt.jpg

És példa arra, mennyire kitágul a tér,ha egységes a burkolat:
screenshot-2015-01-01-18_40_41-300x198.jpg
1-bedroom-living-area-kitchen-300x196.jpg

Az egységes burkolat csak döntés kérdése, az viszont már okozhat problémát,ha vizes és nem vizes terek vannak egybenyitva, például,ami ugye elég gyakori, az amerikai konyhás nappali, étkező-konyha-nappali stb. esete. A konyha és az asztal környéke olyan tér, ahol mindennaposak a kisebb-nagyobb balesetek (főleg gyerekes háznál): földre borul egy tálka főzelék, kilottyan egy kis tea/kávé öntés közben, a mosogatóból kicsordogál a mosogatószeres víz, a kutya úgy habzsol a táljából, hogy az aszpikba ragadt konzervdarabok kifröcsögnek és száradásnak indulnak a padlón stb.
Szóval nemcsak a gyakran használt terek megkívánta magas kopásállóságú padlót (pl.laminált p.) érdemes ide választani, hanem vízállót, mert igen, van ilyen. Nem csak az rakathat le vintage tölgy mintájú csodaszép rusztikus laminált padlót a konyhába és az étkezőbe, aki mindig étteremből rendel, nincs gyereke, kutyája és férje, aki majdnem mindig önt ki a földre egy kis teát/kávé(zacco)t/bort.
3a0.jpg

Mennyibe kerül ez? Itt egy átlagos árlista a Diego.hu-ról, van szép vízálló padló 3999 Ft/m2 árban is.  Persze 30 m2-nél ez nagy kiadás, de sajátkezűleg is le lehet rakni, és gondoljuk csak meg, mibe kerül mesterembert hívni ócska olcsó 1200 Ft/m2 árú járólap lerakásához... Bőven drágábbra jön ki.

http://www.diego.hu/lvt-padlo#lvt-padlo/?orderby=ar_nov
Oh, és ezt a linket is jó lesz eltárolni (8 kevés ember által ismert szempont melegburkolat vásárlásához): http://www.epitesiportal.hu/cikkek/8-keves-ember-altal-ismert-szempont-melegburkolat-vasarlashoz_159.php
süti beállítások módosítása