Háztűznézőben 2.
2015. március 07. írta: OhMyMom

Háztűznézőben 2.

haztuznezo2.png

A második háznézésünk úgy kezdődött, hogy felhívtam az Agenda Ház ingatlanközvetítőtől azt az ingatlanreferenst, aki árulja a szőregi mellett a másik nagy kedvenc házunkat (egy kecskéstelepit).

A beszélgetés egy részlete:

Én: Akkor pénteken a megbeszélt időpontban ott leszünk az X utca Y-nál.

Ingatlanos: Jó. Vagy várjon csak! Autóval jönnek?? Inkább menjenek már az irodánkba, vegyék fel a fiamat, majd ő viszi a ház kulcsát, és megmutatja.

Én: Hát...öö...mi ugye babával megyünk, és hát...

Ingatlanos: Na szóval akkor az irodánk az XY utcában van, majd ott felveszik a fiamat, és akkor elviszik Kecskéstelepre a házhoz, meg majd vissza az irodába.

Nem lett semmi a szállítgatós mókából, mert végül a pontos cím birtokában utcakeresőn megnéztük a házat, és azonnal láttuk, hogy felesleges kör lenne. Kecskéstelep szuper városrésze Szegednek, ez a ház szépen felújított, hőszigetelt stb., csak éppen minden szomszéd (kb.6) elől-hátul egyenesen rálát az udvarára, amit egy tujaerdő telepítése se old meg, ráadásul utca végén is van. Kihúztuk a házat a lehetségesek közül, így 8 megnézendő maradt. Egyébként végül nem kellett lemondanunk az időpontot, mert elkelt a ház. Helyette a Home & People egyik ingatlanosával beszéltünk meg egy időpontot egy szőregi, B. utcai házra. Jelenet:

Ingatlanos2: (rácsodálkozik a házra) Hm, szóval ez az a ház! Még soha nem láttam, de most legalább megnézem.

Én: Ööö...

Ingatlanos2: Na, (odaintegeti magához Zolit) ezt a papírt írja alá gyorsan!

Zoli: Ööö...Mi ez?

Ingatlanos2: Hát csak egy papír arról, hogy megmutatom maguknak a házat.

Az ingatlanosnak lövése nem volt, hol jár, mik a ház adottságai, és ezt nem szégyellte vagy titkolta. Mikor beléptünk a kertbe újra közölte, hogy tényleg nem tud a házról és a telekről semmit. Arra viszont volt gondja, hogy visszaszaladjon az autójához, és behozzon mindannyiunk lábára való Home & People feliratos mamuszt, nehogy bepiszkoljunk valamit a cipőnkkel.

A ház borzalom volt egyébként, elképesztő magas irányáron egy összevissza tákolt romhalmaz, aminek a komplett tetőszerkezetét elviszi egy nagyobb vihar, a fal penészes, minden szoba közt szintkülönbség, egyik szoba hajópadló, másik laminált padlófűtéssel, a harmadik is más, a negyedik még másabb. Válogatott ízléstelenségek a falakon mindenhol (álkandalló gipszkartonozva barokkosra kanyarintva...emberi nyelv meg nem ragadhatja), közben az épület általános szerkezeti állapota láthatóan rossz. Na felesleges is több szót fecsérelni rá, hatalmas nem. Csak még annyit, hogy azzal akart kecsegtetni a tulajdonos, hogy itt hagyja nekünk majd a kerti tavukat a koi pontyokkal együtt. Láttál már 1967-ben épült rendkívül rossz állapotú vályog-tégla vegyes építésű kockaház kertjében koi pontyos dísztavacskát? Na ez mindent elmond erről a házról.

Eddigi tapasztalatok alapján úgy tudok összegezni, hogy az Agenda Háznál kissé taplóra veszik a figurát, a Home & People-nél a külsőségek visznek mindent, a Városi Ingatlanirodánál viszont találtunk egy ingatlanost, M. Zs.-t, aki segítőkész, utánanéz a dolgoknak, mindig visszahív telefonon és tisztességesen körbevezetett minket az első háztűznézés alkalmával

 

süti beállítások módosítása