Itt főznek ők 1. (Miss Dahl finomságai)
2015. március 09. írta: OhMyMom

Itt főznek ők 1. (Miss Dahl finomságai)

dahl_6.jpg

Mikor este altatom a babát, általában fél 10 és 10 óra között, szinte némára veszem a tv-t, a paprika tv-re kapcsolok, és bámulom, ami épp megy. Néha baromi uncsi (igen, egy főzős műsor is lehet uncsi - és nem, nem minden főzős műsor uncsi), mint az a Jack Pepin vagy ki, néha meg olyan gyöngyszemekre talál az ember (az asszonyállat), mint a Miss Dahl finomságai, eredeti címén The Delicious Miss Dahl.

Mindent imádok ebben a műsorban, azt a bézs és púderszínű hangulatot (komolyan mondom), a lila hortenziákat a vázákban, Miss Dahl esetlen mosolyait. Az egész annyira vintage, olyan csajos, olyan otthonos, meghitt. Nem utolsó sorban imádom azokat a tereket, amik látszólag csak háttérszínként bukkannak fel, mikor Miss Dahl finomságai elkészülnek, és ő kiszalad megteríteni, vagy olvasgat. A konyha főképpen nagyon teszik, viszont mivel a kamera természetesen folyton azt veszi, hogy keményedik a tojáshab, vagy csorog a tálból a sütitészta a tepsibe, nem nagyon tudtam megmagyarázni magamnak, miért is olyan imádni való ez a konyha és ez a ház. Szóval nézzük csak ezeket a vintage- és talán country kevert stílusú tereket (persze csak kukkolunk, mert csak a műsorból származó képek vannak):

dahl_2.JPG

dahl1.jpg

Egyszerű fehér metro csempe és olajzöld alapon mintás virágos tapéta. A nyitott polcoktól nagyon szellős az egész konyha, akasztók mindenhol. Loft stílusú kopaszon lógó villanykörte a függeszték. A metro csempe hosszúkás formájához passzol, hogy nem kocka mosogatót építettek be. Natúr fa munkalap, amitől nagyon szép rusztikus hatást kap az egész konyha a vintage jellegek mellett (minden, ami úgy írható le, hogy ósdi cukiság).

dahl3.jpg

A háttérben egy szép kredenc, és hagyományos csipkefüggöny.

dahl4.png

Zászlófüzér a teraszon, amitől bohókás játékos hangulatot kap az egész tér.

dahl_5.jpg

Egy szép régi teakiöntő mint váza tele frissen vágott virágokkal.

dahl5.jpg

 

süti beállítások módosítása