Puccparádé & ablak
2015. február 15. írta: OhMyMom

Puccparádé & ablak

Eredetileg homlokzati nemesvakolathoz akartam színsémaötleteket gyűjteni, mentegettem a képeket,amikor teljesen véletlenül belebotlottam az Anro épületdíszítés weboldalába, szóval megvilágosodtam, kiderült számomra, hogyan és mennyi pénzért "szereznek" az emberek (gazdagék) ilyen ablakkereteket maguknak:

bossensteineeckbossenfrdiegebudeeckenebml-240240-pr.jpg

exterior_11.jpg

exterior_12.jpg

fassade_stuck_kreis_2013_207.jpg


Na kérem szépen, nem, nem kőműves malterolt (nem tudom, van-e ilyen szó), művészkedett fel a homlokzatra ilyen ablakszemöldököket, meg fehér tégla alakú díszeket a sarkokra, ez semmi egyéb, mint közönségesen felragasztott habszivacs. Mármint, ha nő vagy, akkor neked az. A hivatalos nevén (közönségesen felragasztott) polisztirol kültéri díszléces ablakkeretszett és kváderkő (a kő csak fantázianév, ez is habszivacs, vagyis polisztirol).

 Mennyit kóstál, hogy ilyen puccos legyen kültéren az ablakod, ajtód? Az Anrónál egy polisztirol kültéri díszléces ablakkeretszett átlagos ára 7000 ft/ablak. Akármilyen stílusúra, egyedi méretűre össze is válogathatod a díszléceket, modern, puccos, klasszikus, ókori görög oszlopos, hollywoodi stb. stílusúvá varázsolhatod az ablakaidat nem is olyan vészes összegből. Speciális ragasztóval, vízmértékkel (tényleg,ez kéne nekünk is...) és türelemmel felragaszthatod a homlokzatra az ablak köré, aztán olyan színre festheted,amilyenre csak akarod.

Persze érdemes megvárni vele költséghatékony megfontolásokból egy esetleges homlokzati hőszigetelést és nemes vakolat felvitelét, hogy ne kelljen ledózerolni,amit megcsináltál, mielőtt nekikezdenek a hőszigetelésnek.

És (dobpergés) így most már tudom, hogy ezeknek a beltéri díszléceknek is van neve (pl. HOLKER DÍSZLÉC). Szóval egy ilyesmi enteriőr se megvalósíthatatlan álom, csak jó sok (ízlésesen összeválogatott) habszivacs:

dining-room-paint-ideas-dining-room-red-paint-ideas-dining-room-paint-colors.jpg

süti beállítások módosítása