Ágyakról röviden
2015. február 19. írta: OhMyMom

Ágyakról röviden

 

ikea-small-bedroom-decorating-ideas-7.jpg

Életünk 1/3-át ágyban töltjük alvással. Mondják a szakemberek. Ezért aztán az ember ne fukarkodjon az ágyvételkor, én ezt egy nagyon szép, jó és követendő tanácsnak tartottam, aztán rákeresgettem, mennyibe is fáj az embernek, ha vesz egy szép (semmi extra, csak szimplán szép) fa/bútorlap ágykeretet, bele egy ágyrácsot, bele egy középkategóriás  matracot (nem terápiásat, nem alakutánzót,-visszanyerőt stb, csak egy közép jó, közép párkategóriásat), mindezt 180x200 cm méretben, mint a mostani fekvőfelületünk. Na úgy tűnik, ennél a konstrukciónál az induló ár 250,000 Ft. Ha szebb/jobb ágykeretet akarsz, és mondjuk a bútorlapos megoldástól kiráz a hideg, akkor nagyon hamar 400.000 Ft-nál találod magad. Egy csomó ember használt autót vesz ezen a pénzen ebben az országban, világos tehát, hogy ennyit nem lehet ágyra költeni. Ok. Akkor vegyünk majd karcos használt ágykeretet az olx-en, rendbe hozzuk, és csak ágyrácsot és matracot veszünk bele újonnan. Ez így az ágykeret olx-es ára nélkül (kb. 20000-40000 Ft) is 150000 Ft kiadás.

Ok, világos, akkor dobni kell az ágykeret&ágyrács&matrac ötletet.

Miből válogathatunk? Csupa förtelemből. Azt már tudom, mit nem szeretnék. Főleg úgy, hogy ezek is nagyon sok pénzbe kerülnek. Na mondom:

Nagyon sok helyen látni ezt a szaharai hangulat szövetet a franciaágyakon. Borzalom, nem nem és nem.

milano_franciaagy_1.jpg

Nagyon elterjedt most ez a megoldás, hogy az ágy gyakorlatilag azt a hatást kelti, hogy egy jó nagy felfújhatós matrac. Hatalmas nemet mondok az ilyen előrepuffadó, kidomborodó ágyra, nem, nem.

nina_franciaagy_1.jpg

Aztán  van ugye a hagyományos, a válogatott rusnya anyagokkal tetőtől talpig bevont franciaágy íves fejtámlával, ami úgy néz ki, mintha 60 éveseknek tervezték volna. ( Az ára döbbenetes, vetekedik a textilbőr ágyakéval...)

elado-uj-rugos-francia-agy_11283072686.jpg

Régen majd megvesztem, hogy legyen egyszer egy futonágyam. Aztán megöregedtem, gyerekem lett, és kiráz a hideg attól a gondolattól, hogy olyan alacsonyan feküdjek, vagy hogy olcsóbb verzió esetében, ahol a matrac nem fedi be mindenhol az ágyat, éjszaka koppanjon a fejem forgolódás közben a hideg bútorlapon, amit szabadon hagy a matrac.

nevada_futonbed.jpg

 

Na lássuk csak, mi marad. Amennyiben az ember szab egy 100.000 Ft-os határt, amit rákölt a 180 cm x 200 cm-es franciaágyára, nem sok minden. Márminthogy nem sok minden marad. Konkrétan semmi nem tetszik, ami jelenleg kapható szegedi és környéki bútoráruházakban, és webáruházakban, és nem csak felületesen néztem körül. Ebben az árban a fenti csakazértse ágyakból lehet válogatni. De ha az ember SZÁZEZER forintot rákölt az ágyára, ne fújolva aludjon már benne...

Egyetlen egyet találtam a Papp bútorháznál, ahonnan a gardróbunkat is rendeltük, ami nagyon tetszik, és egy jobb matraccal épp hogy kijönne ebből a pénzből, ez pedig a Stílus franciaágy. Sötétbarna és fehér textilbőrrel rendelhető. Mindkettő tetszik, a fehér különösen extravagánsan mutatna. Na ezt elfogadnám, nagyon elfogadnám. :) Letisztult, elegáns, modern, nem bumfordi, mint az a domború elejű, igazi gyöngyszeme lehetne egy szépen berendezett hálószobai enteriőrnek.

stlius.png

Ha már előre megágyazunk, röviden az ifjúsági ágyakról. Valami leesésgátlós verzióra gondoltam, amibe megpróbálnám átszoktatni majd a kislánykát. Vannak az olcsó ordenáré hatalmas darabok, amik sehol semmilyen körülmények közt nem mutathatnak szépen:

dumbo.png

Vannak az igazi fa leesésgátlós, méretet változtatós ágyak, amik együtt nőnek a gyerekkel. Nem tetszenek,nem tetszik, hogy toldogatjuk a matracot, az soha  nem lesz elég kényelmes.

Találtam végül egy olyan megoldást, ami tetszik:

leonie.png

 

Szóval ne az ágy nőjön együtt a gyerekkel, ne toldogassunk, hanem lépjünk szintet. Először altatnám a kihúzhatós vendégágy részen, mert ugye onnan max. 15 cm-t lehet esni, de az se túl könnyű, és ha már egyedül elalszik szépen az alsó földszintes magasságban, akkor egyszer  majd felköltözhet a felső ágyra, én esetleg fekhetek alul a vendégágyon, hogy biztonságban érezze magát, amíg el nem alszik. Sokkal később aludhatna majd ott a kistestvére, mikor őt kell átszoktatni saját ágyba. Még később meg, mikor mindkét gyerek elalszik a rendes 40-50 cm magasságban, akkor a vendégágy jó szolgálatot tesz majd, mikor a kis isis haverok akarnak nálunk aludni. Vagy egyéb vendégek miatt kellenek a plusz fekhelyek.

süti beállítások módosítása