Itt főznek ők 2. (Monica Geller konyhája a Jóbarátokban)
2015. március 15. írta: OhMyMom

Itt főznek ők 2. (Monica Geller konyhája a Jóbarátokban)

friends.jpg
A Jóbarátok az a sorozat, ami idegen emberek első találkozásánál olyan 90 %-os valószínűséggel megteremti a közös nevezőt. (Mondjuk az lehetséges, hogy az indiaiak csak a Bollywoodi verziót ismerik...) Mindig elkap a nosztalgiázás, ha újranézek 1-1 részt, az egyetemi albérleti időket juttatja eszembe, amikor A Sráccal, Bandival, Mártonnal 35 Ft-os (leárazva 12 Ft) smack utánzat (azt hiszem, Visu vagy Visna vagy mi) tésztalevest faltunk és 5-ösével néztük a szabadidőnkben a Jóbarátok részeit.

Abban, gondolom, minden nőnemű rajongó megegyezik, hogy ha beszélni kell valamelyik sorozatbeli helyiségről, akkor az Monica konyhája (azért diszkriminálok ebben a kérdésben, mert a férfi fanok szeme előtt nyilván csak az lebeg, hogy : CSOCSÓASZTAL KELL A KONYHÁBA!! mint Joey és Chandler lakásában)
friendskitcc.png
Lássuk, mitől is szeretjük Monica konyháját annyira!

Sok-sok szín: türkiz bútorok, lilás ajtó/fal, sárga, mintás függöny. Dominálnak is a színek, nem véletlen, hogy nyitott polcos szekrényeket választott a sorozat tereinek berendezésért felelős munkatárs (akárhogy is hívják ezt a posztot):
monicas-kitchen-on-tv-show-friends.jpg

Látszólag fejetlenség van a konyhában, ez is a nyitott polcok optikai csalása, kevésbé tűnik rendszerezettnek, letisztultnak a konyha, mintha dominálnak a szekrényajtók. Valójában van itt rendszer, nézzük pl. a közös akasztón tárolt serpenyőket (Monica feje felett):
turkiz.jpg

A függöny anyaga ismétlődik az ablak alatti konyhaszekrényen is ajtó helyett. Sokkal otthonosabb, barátságosabb látvány, és folytonosságot visz a konyhába:
tu1.jpg

Itt van a kör alakú asztal, ami mintha csak egy régiségkereskedésből került volna elő:
article-2034925-007b4e2e00000258-58_634x423.jpg

Körülötte különféle fa (néhány részben) kárpitozott székek, különböző színűek,  az asztal egyszerűsége tompítja a sokféleségüket.

A függeszték szinte láthatatlan marad, olyan egyszerű.
lampjb.jpg

Az ikonikus fakanáltartó. Ezt talán az egész sorozat alatt nem cserélték le.
friends-tv-homemade-pickles-pic.jpg

Ebből a hűtőből étkezik mindenki. Retró lekerekített forma:
friends-tv-pan-pic2a.jpg

Egységes burkolat a konyhában, nappaliban, ami jól tágítja a teret:
tumblr_mfnd53pqhy1s1zx3wo1_1280.jpg

Kopasz téglaburkolatú fal, ami a lakásnak kis ipari jelleget is ad. Csak kicsit. Dominál az otthonos, csajos, barátságos hangulat a sokféle textillel és színnel.

 

tegla.jpg

süti beállítások módosítása