Háztűznézőben 3.
2015. március 22. írta: OhMyMom

Háztűznézőben 3.

ba.png

A harmadik éles háznézés katasztrófa volt. A kedvenc M. utcai házunk lehetséges riválisának tartottuk ezt az U. utcai hőszigetelt tágas tiszta téglaépítésű házat, végül kiderült, nemhogy nem rivális, hanem egy igazi pénznyelő lenne, ha mellette döntenénk. Ilyet életemben nem láttam még, az egyik szobában OSB lapok voltak lefúrva totál igénytelenül (hirdetés: minden szobában hajópadló a burkolat). Belül minden fal a padlótól 10-20 cm magasan vizes (ingatlanos szerint: oh, ez semmiség, csak biztos hát na...hát nem szigetelték belül le a falakat, de izé, hát kívül le van ám szigetelve). Utcafronti ablakok szakadt régi fa ablakok, amiken süvölt be a szél (hirdetés és ingatlanos szerint: minden ablak új műanyagra cserélve).

Az ingatlanos egyébként egy új típus volt, A lelőhetetlen. Szóban átépítette,  berendezte nekünk a házat, megmagyarázta, miért is nem baj, hogy a hőszigetelés vizes és lyukas a homlokzaton, lekerekítette nekünk a telket, egy részét eladta, ebből mi meggazdagodtunk, és egyszer csak rákérdez, hogy miért sír a gyerek. Hát azért. Azért, mert ő egy agresszív tulok.  

Nem is részletezem tovább. A mérleg eddig: 30 lehetséges ház hirdetése kinyomtatva mappában, ebből 25-öt kivettünk a lehetségesek közül, miután megtudtuk a pontos címét, mert az utcakeresős megtekintés után ilyesmik derültek ki:

- hatalmas forgalmú sínek mellett van közvetlenül

- ráépített illegálisan a tulaj a szomszéd házára valamit (műhely/garázs)

- csurom vizes a homlokzata/lábazata

- gettóban van

- mindenütt magas társasházak veszik körül, tehát úgy 230 ember nézi, amint a télvíz idején eresztett pocakodat napoztatod a kertben az első tavaszi meleg napsugárban

- hatalmas ablak néz a szomszéd kertjére

- a tetőt szinte leviszi a szél

- nem is 100 m2-es, hanem 60...

A megmaradt 5-ből is végül 2-re szűkölt a megnézhetők száma telefonos érdeklődések és ilyesmi információk után:

"Hát...a falazat...hát öö..az derékig egy sor tégla, egy sor vályog, de egy falat kiszedtünk, azt tiszta téglából építettük vissza, meg van egy 20 éve hozzáépített konyha is, annak egy fala vályog, egy tégla, meg egy vegyes..."

A megmaradt kettőből megnéztük ezt az U. utcait, azonnal le is tettünk róla. Maradt a legelső, a szívünknek kedves M. utcai, amit a mostani állás szerint a tulaj 15,8 M Ft alatt semmiképp se akar adni. Mi meg ennyiért nem tudjuk megvenni. Állóháború.

süti beállítások módosítása