Étkezőből álométkező (ábrándozás az élet megrontója)
2015. március 23. írta: OhMyMom

Étkezőből álométkező (ábrándozás az élet megrontója)

Vége mindennek, Zolival beleszerettünk az M. utcai házba, amit egyelőre nem adnak nekünk el annyiért, amennyit ajánlottunk, szóval felelőtlenül és hiábavalóan beleszerettünk, mit szépítsem. Próbálom fejben nem berendezni, kifesteni, burkolni. Nem könnyű, sőt mi több... Egy kis agytornából még nem lehet baj, ugyebár, szóóval, ha most kéne étkezőt berendeznem (naná, hogy az M. utcai házét - ajjaj, mekkora szívfájdalmak lesznek ebből...), akkor a következőket tenném.

Na szóval most ilyen ez az étkező:

fgr.jpg


Kb. 16 m2; egy közepes méretű ablak bal oldalt, amit a szürke függöny jól kitakar; az ajtó a kamrára nyílik; a falak kopott mentaszínűek, borzalom régi sarokülőgarnitúra.


Ilyesmi világosszürkés kékes árnyalatot választanék a falnak, persze felül hófehér díszléc adna neki kontrasztot, és a szintén hófehérre festett plafon:

screenshot-2015-01-01-18_40_41-300x198.jpg

foyer_3-300x198.jpg

A padlótól kb. 1 m magasságig fehér (fa) lambéria jönne, valahogy így, hogy ez is kiemelje a kékesszürkés színt, és egy kis eleganciát vigyen a térbe:

lamberia19-224x300.jpg

(ez nem étkező ugye, csak a színharmónia miatt mutatom)

dining-room-paint-ideas-dining-room-red-paint-ideas-dining-room-paint-colors.jpg

Ha nagyon meg vagyunk szorulva, akkor lambéria helyett fehérre festjük a falat 1 méterig, felette fehér díszléccel választjuk el a szürkétől, mint itt:

fekete18-212x300.jpg

Az ablakba valami szép, fényáteresztő római roló, mindenképp natúr színű, mondjuk ilyen, az árával ne törődjünk, ez úgyis csak haszontalan álmodozás (na jó... 22.000 Ft egy akkora ablakra, ami ebben az étkezőben van):

rom2.png


Az étkezőasztal feletti függeszték mindenképp DIY lámpáslámpa, mint itt, csak fehérben:

gallery_nrm_1422379766-fishermans-wife-kitchen-after-lgn.jpg

Apával már konzultálunk az ügyben, hogy lehetne megoldani, hogy felnyithatatlan tetejű lámpásba is belevarázsolja nekem az izzóhoz tartozó vezettékkészletet, mint itt a képen.

Az asztal semmilyen szín alatt nem ovális,és azt hiszem, hogy nem kerek... Bár végül is kerek talán lehet...

sara_gilbane_kitchen_nook.jpg

Ovális semmiképp.

A sarokban egy régi fehérre festett kredenc mint pohárszék, esetleg oda menne a zsolnay, amit 18 évesen kaptam, és azóta annyit levegőzött, hogy évente egyszer felnyitottuk a dobozát anyával, rácsodálkoztunk, aztán visszazártuk. Zolival közösen is belenéztünk egyszer, szóval hát na, amint az a zsolnaykkal már csak szokás, jelenleg a szekrény tetején szomorkodik.

gallery_1426000247-checklist-cabinet-0415.jpg

Kell még egy nagy, látványos tükör valahova:

dsc_9216-600x745.jpg


Nincs kép, de az asztal lehetne fehér lábú, az asztallap meg sötétbarna, persze Zolival együtt újítanánk fel valami olx-es szerzeményt, amihez mehetnének csupa modern székek:

fb_20150212_13_30_55_saved_picture.jpg



Lenne az egyik sarokban kis szűk komód/konzolasztal, esetleg az ablak alatt, ha nincs útban,rajta olyan klasszul kinéző hiábavalóságok, mint plusz lámpások, amik passzolnak a DIY függesztékünkhöz, ha már úgyis van külön konyha az étkezőtől:

eclecchicblogspotfr.jpg

Kész is, jó éjt mindenkinek! (22:50, a bébi egy órája alszik, álmában sorolja az élményeket: tetete dádágo!)

süti beállítások módosítása