Hálótervek
2015. március 27. írta: OhMyMom

Hálótervek

haloszoba2.png

Az álomházunk jelenlegi nappalija így néz ki, ha megszereznénk magunknak, ez lenne a mi hálószobánk. Kb. 25 m2, ennek csak egy részlete látszik itt. Tehát hatalmas napfényes világos szoba, kb. 180 cm x 180 cm ablakkal. 2 ajtó van rajta, egyik a folyosóról nyílik, a másik pedig egy hasonló méretű szobára.

(Egyelőre még nem látszik, miénk lesz-e a ház, inkább úgy tűnik, hogy nem, de majd meglátjuk, próbálkozunk.) Szóval egy kis újabb agytorna fog következni, ahogy az étkezőt is átalakítottam fejben (ITT), végiggondoltam, mit kezdhetnénk ezzel a nappalival, hogy lehetne kellemes hálót csinálni magunknak belőle. Ha nem is lesz a miénk a ház, hálószobánk mindenképp lesz, szóval az ötletelés nem hiábavaló. :)

Na nézzük, mik lesznek az alapszínek:

szinek.png

Világosszürke lenne a fal, fehér a plafon, a nyílászárók, és az ágykeret, az éjjeliszekrények, és olyan dekorelemek, mint pl. antikolt lámpások. Csokibarna a gardróbszekrényünk ekrü/bézs betéttel (ez ugye adott, ezen a színalapon nem tudunk változtatni, viszont nagy színfolt a szobában, tehát jó lesz ehhez alkalmazkodni). Szintén csokibarnára lenne pácolva az éjjeliszekrények teteje, és hát a gyönyörű ódon sokfiókos komódunk is sötétbarna. Sötét szürke lenne egy kb. 2x 3 méteres shaggy hosszú szálú szőnyeg, ami a sok fehéret és világosat ellensúlyozná. Ekrü római roló menne az ablakra, hogy ne egy rakat függöny redőzzön az ablakban. Megmondom őszintén, a könnyű függönyök most egyáltalán nem tetszenek nekem. Aranyosak, de nem.

Szóval az ablakba ekrü fényáteresztő római roló menne:

ek.png

Mellé vastagfüggöny, hogy kiemelje, vagy bézs, vagy sötétszürke.

Ezek a színek így magukban sokat nem mutatnak, sőt együtt meglehetősen lehangolónak és hidegnek tűnnek, de nézzük csak meg ezt a képet:

cozy-fall-master-bedroom-the-inspired-room.jpg

(A The Inspired Room bloggerének hálója: http://theinspiredroom.net/)

 

Szóval világosszürke falak, ekrü római roló bézs vastagfüggönnyel. Az ablak mellé jobb oldalra kerülne a mi imádott sötétbarna régi komódunk, amit jelenleg teljesen elhanyagolunk, elárasztják a gyerekjátékok és a tv vezetékei. Szóval megérdemelné már, hogy valahol szépen érvényesüljön.

wp_006742.jpg

A tetejére egy nagyobb s egy kisebb fehér lámpás. Ilyesmik, melléjük kis üveg tálka, gyertya, ilyesmi, csupa haszontalanság, amik gyönyörűek:

ablakos-lampas-58cm-61756_d03140006.jpg

 

A komódtól kellő távolságra az ágy két éjjelivel a két oldalán. A két éjjelit mi fogjuk magunknak felújítani, vettünk 3000 Ft-ért két ilyen rusnya art deco éjjeliszekrényt:

artd.png

Azt tervezem, hogy lekapjuk az ajtókat, azok nem kellenek. Így hatalmas ormótlan darabok, ha nincs ajtó, és látszik benn a polc által kettéosztott tér, sokkal légiesebben néz ki mindjárt. Lecsiszoljuik, fehérre festjük, antikoljuk, A teteje egyiknek sem lesz fehérre festve, se mestertapaszolva, hanem jó sötétbarnára pácolva, ami szép kontrasztos lesz a fehér részeivel. Belül tiszta fehér lesz, alul egy sötétbarna fonott kosár mindegyikben, felül, a polc fölött nyitott pakolós rész. ÉS rajtuk természetesen két egyforma éjjelilámpa. Valami modernebb, hogy ne uralkodjon el a régiségkereskedés fíling.

Ugye milyen jól fog mutatni a barna komóddal, amin állnak az antikolt fehér lámpások? ;)

Az ággyal szembeni falon egyik oldalt a gardróbszerkényünk, a tetején fehér fonott kosarak.

Az ágy végében mindenképp áll majd valami, vagy pakolós, vagy leülős valami. Valahogy így:

fb_20150218_12_55_42_saved_picture_1.jpg

Valahol az ablakhoz állítva, a gardróbszekrény közelében szobainas lesz, amire Zoli rádobálhatja a ruháit, mikor hazaérkezik, és átöltözik otthonira:

szob.png

Az ággyal szemben a másik falon, az ajtó másik oldalán olvasósarok, erről már írtam bejegyzést. Végtelen lehetőségek, mindenképp ehhez a szürke-bézs-barna színvilághoz igazítva.

A fotel mellé jöhetne valami jópofa kis asztalka, amin elfér egy olvasólámpa meg egy pohár tea/sör/kávé. Pont ma láttam olx-en meghirdetve egy bárszéket olcsón, ez jó is lenne egy szép kényelmes fotel mellett erre a célra, nézzétek csak:

 

szobbrs.png

Mi kerülne még a szobába? Az ágy fölé egy klassz tükör középre a falra. Mint itt:

bedroom-decorating-navy-white-and-gold-the-inspired-room.jpg

(http://theinspiredroom.net/category/my-house/master-bedroom-my-house/)

Hát nem nagyszerű? Apát rá is állítottam, hogy keressen nekem a vásárban blondelkeretet olcsón, amibe lehetne tükröt vágatni majd.

Már csak egy kardinális kérdés van. A csillár. Leginkább ilyesmi tetszene nekem ebbe a szobatervbe, de azt hiszem, Zoli ezzel nem nagyon tudna azonosulni:

fb_20150119_22_43_42_saved_picture.jpg

Szóval, ha egyszer lesz házunk, és benne egy tágas hálószobánk, az a fent leírtak szerint rendeződne, már ha az én szerelmem erre rábólint, és glettel, fest, lakkoz, csiszol, karnist bont és -szerel. :)

süti beállítások módosítása